VÄLKOMMEN TILL BE THE HERO

Här finner ni grundutbildningarna för respektive stadie som skapar en röd tråd och en kunskapsförflyttning hos eleverna. Här finner man också länken till övningsbanken, där samtliga våra övningar finns. Här hittar ni också vår dokumentbank med föräldrabrev, diplom och annat som kommer göra BE THE HERO till en stor succé.  

För skolor som tar ett helhetsgrepp och vill inkludera hela sin personal (rekommenderas starkt) i sitt värdegrundsarbete finns nu en vuxenutbildning på en timme som till fördel görs i grupp. Här provar ni själva övningar för att förstå hur BE THE HERO fungerar. 

Nu är ni ett knapptryck ifrån att starta att utbilda barn som leder till en positiv förändring för dig, skolans personal och skolans elever.

BE THE HERO syftar till att främja en mer medkännande samvaro bland barn. Du som vuxen på skolan tillhandahålls material som stödjer implementeringen av BE THE HERO, inklusive fysiskt material, lektionsplaner och övningar. 

Vårt koncept är utformat för att vara så enkelt och genomförbart som möjligt för dig som håller i utbildningen. På denna sida finns allt samlat som behövs för att starta och genomföra BE THE HERO. Enligt skolor som använder BE THE HERO tar det cirka 75 minuter i förberedelse för hela utbildningen.

  1. Innan utbildningen är det viktigt att gå igenom grundutbildningen för att få en överblick. Ta dig tid att bekanta dig med korten som ingår i HERO-BOX för att förstå de begrepp som eleverna kommer att lära sig.
  2. Ha en utbildningsansvarig, helst kurator eller någon från elevhälsoteamet som samarbetar med klassens pedagoger för att säkerställa ett effektivt genomförande av BE THE HERO. Var förbereda på att prata med eleverna om allvarliga ämnen som mobbning och dess konsekvenser.
  3. Planera in BE THE HERO på schemat. Vi rekommenderar att man gör grundutbildningen på 1-4 veckor. Programmet är avsett för hela skolan och genom att alla elever får del av kunskap, insikter och ett gemensamt språk, skapas förändringen.
  4. Var förberedda på att fler elever börjar öppna upp och prata om känslor och upplevelser. Det är nu viktigt att skapa en trygg och stödjande miljö för dessa samtal. Kom ihåg att det är en framgång att eleverna pratar med er.
  5. Se till att internet och QR-kod scanning fungerar på Ipads eller Chromebooks, och att projektorn är inställd på 16:9 format för att säkerställa smidig teknisk genomförande av lektionerna. Har er skola inte tillgång till digitala verktyg finns även quiz och annat med länk.
  1. Innan varje lektion, läs igenom lektionens instruktion.
  2. Välbalanserade gruppindelningar. Undvik att placera en elev som har mobbat tillsammans med den som utsatts för mobbning i samma grupp.
  3. Vi rekommenderar att minst två vuxna är närvarande under varje lektion för bästa effekt. Detta möjliggör en mer personlig och uppmärksamhetsskapande interaktion med eleverna.
  4. Påminn eleverna inför varje lektion om vilka vuxna de kan vända sig till för samtal och stöd. Det är en stor framgång att elever pratar med vuxna.
  5. Arbeta aktivt för att bygga förtroendefulla relationer med eleverna. Samtalen bidrar till att skapa en trygg och stödjande miljö där eleverna känner sig bekväma att öppna upp och dela med sig av sina tankar och känslor.

HERO-korten är en värdefull resurs för att underlätta diskussioner med eleverna. De används av HERO-skolor när man hanterar olika situationer och incidenter. Att ha en uppsättning kort synlig på väggen kan fungera som en påminnelse om de olika begreppen och värdegrundsprinciperna.

Nya uppdrag och övningar uppdateras kontinuerligt, så håll er uppdaterade. För att bevara kunskapen och HERO-andan, rekommenderas det att genomföra minst en övning per månad. Detta säkerställer kontinuitet och fortsatt engagemang i arbetet med värdegrundsfrågor och skapar en gemensam förståelse för begreppen bland eleverna.

Skolkoden behöver ni för att kunna ta del av er skolas statistik och förändring över tid. Den är också viktig för olika övningar, där eleverna får ta del av den förändring som sker. Skolkoden används i enkäter, kunskapstester och i vissa övningar.

No Courses Found!

DOKUMENTBAS