Här finner ni grundutbildningarna för respektive stadie som skapar en röd tråd och en kunskapsförflyttning hos eleverna. Här finner man också länken till övningsbanken, där samtliga våra övningar finns. Här hittar ni också vår dokumentbank med föräldrabrev, diplom och annat som kommer göra BE THE HERO till en stor succé.
För skolor som tar ett helhetsgrepp och vill inkludera hela sin personal (rekommenderas starkt) i sitt värdegrundsarbete finns nu en vuxenutbildning på en timme som till fördel görs i grupp. Här provar ni själva övningar för att förstå hur BE THE HERO fungerar.
Nu är ni ett knapptryck ifrån att starta att utbilda barn som leder till en positiv förändring för dig, skolans personal och skolans elever.
BE THE HERO syftar till att främja en mer medkännande samvaro bland barn. Du som vuxen på skolan tillhandahålls material som stödjer implementeringen av BE THE HERO, inklusive fysiskt material, lektionsplaner och övningar.
Vårt koncept är utformat för att vara så enkelt och genomförbart som möjligt för dig som håller i utbildningen. På denna sida finns allt samlat som behövs för att starta och genomföra BE THE HERO. Enligt skolor som använder BE THE HERO tar det cirka 75 minuter i förberedelse för hela utbildningen.
HERO-korten är en värdefull resurs för att underlätta diskussioner med eleverna. De används av HERO-skolor när man hanterar olika situationer och incidenter. Att ha en uppsättning kort synlig på väggen kan fungera som en påminnelse om de olika begreppen och värdegrundsprinciperna.
Nya uppdrag och övningar uppdateras kontinuerligt, så håll er uppdaterade. För att bevara kunskapen och HERO-andan, rekommenderas det att genomföra minst en övning per månad. Detta säkerställer kontinuitet och fortsatt engagemang i arbetet med värdegrundsfrågor och skapar en gemensam förståelse för begreppen bland eleverna.
Skolkoden behöver ni för att kunna ta del av er skolas statistik och förändring över tid. Den är också viktig för olika övningar, där eleverna får ta del av den förändring som sker. Skolkoden används i enkäter, kunskapstester och i vissa övningar.